Kokosový olej na liečivé použitie


Boj proti zápalu–  kokosový olej podporuje zdravú pečeň a obličky. Podľa výskumníkov, panenský kokosový olej, pripravený bez chemického alebo vysoko tepelného spracovania, vykazuje inhibičný účinok na chronický zápal. Keďže zápal je jednou z hlavných príčin mnohých chronických ochorení, táto štúdia podporuje pravidelnú konzumáciu panenského kokosového oleja, ktorý pomáha bojovať proti zápalu.

kokos

Zabráni riziku straty kosti a osteoporózy–  Voľné radikály a oxidačný stres sú spojené s vývojom osteoporózy, metabolickej poruchy. Podľa štúdie z roku 2012 je panenský kokosový olej účinný pri udržiavaní kostnej štruktúry a pri prevencii straty kostnej hmoty. Správa špecifikovala, že panenský kokosový olej má antioxidačné vlastnosti a pre najlepšie výsledky by ste mali brať 3 lyžice denne.

Alzheimerova choroba a ochrana mozgu  –  existuje niekoľko správ, že kokosový olej môže byť účinnou prírodnou liečbou Alzheimerovej choroby. V súčasnosti je to však predčasné, kým sa nedokončia ďalšie štúdie.

Bojovník proti akné –  Akné je vážny problém pre dospelých okrem dospievajúcich a je bežne spôsobený bakteriálnym nadmerným rastom alebo nerovnováhou v oleji na pokožke. Kokosový olej pôsobí ako prirodzené antibiotikum, zabíja škodlivé baktérie, ktoré vedú k vážnym výskytom. Pre domácu liečbu , skúste zmiešať olej s olejom z čajovníka a surového medu, aby ste získali ďalšie výhody a účinnosť.

Hormonálna rovnováha  –  zdravé tuky v kokosovom oleji podporujú štítnu žľazu a nadobličky, čo môže znížiť kortizol na prirodzené vyváženie hormónov . Kokosové oleje pomáhajú potlačiť zápal na podporu zdravého metabolizmu, dve veci, ktoré sú nevyhnutné pre vyvážené hormóny.

kokový olej

Tráviaca podpora  –  kokosový olej je ľahko stráviteľný a obsahuje zlúčeniny, ktoré ničia škodlivé baktérie, podporujú rast probiotík. Kokosový olej podporuje rast zdravých probiotík v zažívacom trakte. Antibakteriálne, antimykotické a antimikrobiálne vlastnosti pomáhajú kontrolovať parazity a huby a pomáhajú pri účinnej absorpcii základných živín.